top of page

Acerca de

ReferensPortalen för upphandlare

Att hantera och utvärdera företagens inlämnade referenser är tidskrävande och borde kunna förenklas. Det kan det, med ReferensPortalen skickar anbudsgivaren in endast de relevanta referenserna genom plattformen eller som PDF. Referenserna är redan intygade med BankID om det står i upphandlingsförfrågan och ni avgör själva om det är relevant med en djupare undersökning eller inte. 

Vilka funktioner och fördelar finns det för mig som upphandlare?

Ha ordning på upphandlingar och tillhörande insända referenser

Anbudsgivarna skickar endast sina kravuppfyllda referenser

Referensintyg med BankID förenklar arbetet för alla parter

Behöver inte ringa och jaga referenter längre, 

Kolla upp anbudsgivarnas samlade referent-betyg direkt

Företagssökningsfunktion för vidare utvärderingsmöjligheter

Förutom referenshanteringsverktyget så har ReferensPortalen den enda företagssökningsfunktionen där man kan kolla upp företag och se deras betyg. Du kan alltså söka på företag och kolla upp information kring det företaget. På så sätt kan information enkelt hämtas på ReferensPortalen istället för att ringa och kolla upp en mängd referenser. Sparad tid och en mer transparent bransch är målet.

Lösningen som den ser ut för företagen/anbudsgivarna

Alla referenser läggs upp i ReferensPortalen och finns sökbara där alla relevanta detaljer är filtrerbara, så som hur gamla referenserna får vara, vilken roll företaget hade, vilket typ av projekt o.s.v. Dessutom kan intygsbegäran skickas ut med ett knapptryck till den person som ska intyga referensen, denna person får då möjligheten att enkelt granska och intyga referensen med BankID. ReferensPortalen ser då till att varje intygad referens blir fullständigt låst för manipulation i efterhand och behöver därför inte intygas igen vid ett annat tillfälle då alla kan lita på att referensen och intyget stämmer. En verifieringskod stämplas dessutom på referensen och kan när som helst kontrolleras på referensportalen.se/verifiera.

 

Vilka är vi som ligger bakom ReferensPortalen

Vi är en grupp med branschexperter inom bygg- och infrastruktur och experter inom ny digital teknik som tillsammans försöker skapa nya effektiva verktyg för byggbranschen. Referensdatabasen för aktörer är första steget mot en komplett system som kommer att lyfta branschen till nya nivåer av samarbete och effektivitet. Kontakta oss gärna om du vill veta mer!

bottom of page